Zensa Granit Mermer örnek projeye imza attı


Taşın Sanata Dönüştüğü Yer' sloganıyla sürekli kendini yenileyerek büyümeye devam eden ve aynı zamanda Türkiye ve dünya çapında gerçekleştirdiği birçok prestijli büyük projeleri başarıyla sonuçlandıran Zensa Granit Mermer, Mimarlar Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun Mimarlar Odası'na kayıtlı mimarları ve Ondokuz Mayıs Üniversite (OMÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencilerini, Derecik Mahallesi Anadolu Bulvarı güzergâhında yer alan merkezinde ağırladı.
Mimarlara ve fakülte öğrencilerine tesisi gezdiren firma yetkilileri, inşaat projelerinde kullanılan mermer, granit ve kuartz tarzı ürünlerini tanıtarak ürünlerin üretim, tedarik ve pazarlama süreçleriyle ilgili bilgi verdi.
Zensa Granit Mermer firması İşletme Müdürü Murat Güven şunları söyledi: "1993 senesinde Giresun'da küçük bir mermer atölyesi olarak kurulan firmamız, 2012 yılından bu yana Samsun merkezli olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Firmamız, iki başarılı genç girişimci kardeş olan Ziya Eren ile Sacit Ali Eren tarafından hayata geçirildi. Beraber omuz omuza vererek firmamızı bugünlere taşıdılar. Kendilerine müteşekkiriz.
6 DEPO VE 2 FABRİKA
Çarşamba, Ünye, Ordu, Erzurum ve Trabzon'da 6 adet depomuz, Amasya ve Çorum'da da 2 adet üretim fabrikamız yer alıyor. Çorum ve Amasya’da toplam 8.000 m2 kapalı, 30.000 m2 açık alanda kurulu modern fabrikalarımızda, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen farklı renk ve desendeki blog mermerleri işleyerek müşterilerimizin kullanımlarına sunuyoruz. Satış depolarımızda da, dünyanın birçok yerinden ithal ettiğimiz çeşitli mermer ve granitleri satışa sunuyoruz. Bu yıl 10. senemize girdik. Bu 10 senelik süreçte Karadeniz bölgesinde önemli hizmetler gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum."
MİMARLIK MESLEĞİNE KATKI SUNMAK İSTEDİK
Firmanın ürün portföyünde mermer, granit, kuartz ve son dönem itibariyle de porselen tarzı ürünlere yer verdiklerini ifade eden Murat Güven, Mimarlık Haftası kapsamında gerçekleştirdikleri programla ilgili şunları belirtti: "Biz Zensa Mermer firması olarak, Mimarlar Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Mimarlar Odası'na kayıtlı mimarlarımızı ve OMÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizi firmamıza davet ederek onlara projelerinde kullanacakları mermer ve granit tarzı ürünleri yerinde gözlemlemelerini sağlamış olduk. Böylelikle, bundan sonra gerçekleştirecekleri inşaat ve yapı projelerinde mermer ve benzeri tarzdaki ürünleri daha ustalıkla uygulayabilmelerini ve mesleklerini daha rahat icra edebilmelerini amaçladık" dedi.
ÜRÜNLERİMİZ İLGİ GÖRÜYOR
Firmanın ürün tedarik süreci ve pazarlama yöntemiyle ilgili de bilgi veren Murat Güven konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Biz, malzemelerimizin yüzde 75'ini yurt dışından Türkiye’ye getiriyoruz. Ürünü uygulayacak olan atölyeci arkadaşlarımız, son kullanıcı için ürünü bizden temin ederek mutfak ve tezgâhlarda kullanmak üzere hazırlıyorlar. Yurtdışından temin ettiğimiz çeşitli renk ve desendeki mermer ve granit tarzı malzemelerle ürün yelpazemizi de büyük ölçüde zenginleştirmiş oluyoruz. Böylece kullanıcıya daha fazla seçenek sunmuş oluyoruz. 
YENİ TREND PORSELEN TARZI
Perakende satışımız bulunmuyor. Ürünleri toptan tedarik ederek müşterilerimizle buluşturuyoruz. Ürünlerimiz oldukça ilgi görüyor. Mermer, granit ve son dönemde yeni trend olan porselen tarzı genelde çok tercih edildiği ve uygulama alanı geniş olduğu için özellikle müteahhitler firmamıza büyük ilgi gösteriyorlar. Ustalarıyla birlikte firmamıza gelerek inşaatların merdivenlerinde, zeminlerinde, salonlarda ünite arkasında, mutfak tezgâhlarında ve yemek masalarında kullanılmak üzere istedikleri mermer ürünlerin ölçülerini bize iletiyorlar. Biz de verilen ölçü ve standartlara göre kendilerine istedikleri ürünleri temin ederek ulaştırıyoruz" diye konuştu.
KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ
Samsun Mimarlar Odası üyesi mimarlara ve OMÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine teşekkür eden Zensa Granit Mermer İşletme Müdürü Murat Güven, sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini vurguladı. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekinildi.

Feride SEZGİN